Merhaba arkadaşlar 🙂
Bu yazımda iş başvuruları yapacak olan yeni mezun olmuş ve CV hazırlayacak ya da var olan mevcut CV’sini güncelleyerek daha profesyonel bir hale getirmek isteyenler arkadaşlar için kullanabilecekleri (kendimin de kullandığı) 5 kullanışlı platformdan bahsetmek istiyorum. Bahsetmeden önce sizlere hazırladığınız CV’de mutlaka bulunması gereken bilgileri de paylaşacağım. Yazıyı okuyan herkese faydalı olmasını ve ona şans getirmesi dilerim.
CV’de mutlaka bulunması gerekli bilgiler:
1. Kişisel bilgileriniz
2. Eğitim durumunuz ve eğitim bilgileriniz
3. İş deneyimleriniz, staj bilgileriniz
4. Becerileriniz
5. Yabancı Dil bilgileriniz
6. Sertifikalar, kurs, organizasyon bilgileriniz
Flowcv
Çok kullanışlı olduğunu düşündüğüm bir CV hazırlama aracı olan Flowcv, CV’nizde bulunmasını istediğiniz tüm özellikleri içinde bulundurmaktadır. Hazır olarak verilen özellikleri düzenleyebildiğiniz gibi olmayan özellikleri de ekleme şansına sahipsiniz. Bilgilerinizi tamamladıktan sonra ise çok fazla template/şablon üzerinden istediğiniz deseni ve dizaynı yaparak mükemmel bir CV hazırlamanız CV’nizi indirmeniz için gerekli ortamı size sunmaktadır. Hazırladığınız CV örneklerini PDF formatıyla kaydedebilirsiniz.
Web Sitesi: https://flowcv.io/
Canva
Canva, sayesinde hazır bulunan şablonlar üzerinden ücretsiz veya belirli bir ücret karşılığında dilediğiniz Cv’yi hazırlamak mümkün. Hazırlanmış Cv’ler üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak istediğiniz CV’yi elde edebilirsiniz. Aynı zamanda Canva “Ne isterseniz tasarlayın” sloganı ile istediğiniz türde tasarım yapmanızı da mümkün kılmıştır. Photoshop bilginiz olmamasına üzülmeyin 🙂 Canva’da bulunan kartvizit, broşür, ilan, youtube kanal tasarımları, sunumlar, instagram gönderileri ve hikayeleri gibi ihtiyacınız olan her tasarımı da hazırlanmış şablonlar üzerinden bulabilirsiniz. Hazırladığınız tasarımlarınızı PDF formatıyla kaydedebilirsiniz.
Web Sitesi: https://canva.com/
Ceev
Ceev de yukarıda bahsettiğim iki platform gibi profesyonel CV hazırlayabilmek için düşünebileceğiniz platformlardan. Ceev, sizlere infografikler, renk ve şablon seçimleri, dilediğiniz güncellemeleri yapma gibi fırsatları sunuyor. Hazırladığınız CV örneklerini PDF formatıyla kaydedebilirsiniz.
Web Sitesi: https://ceev.io/
Overleaf/Latex
Overleaf, “Kullanımı kolay, çevrimiçi, ortak çalışmaya uygun Latex Editörü” olarak karşımıza çıkmaktadır. Var olan template/şablonlar üzerinden istediğiniz tarzda CV hazırlayabilirsiniz. Bilişim sektöründeyseniz sizler için biraz daha kullanışlı olabilir çünkü kodlar üzerinden düzenlenen bir platformdur. Fakat ufak tefek değişiklikler ve araştırmalar için herkes için kullanışlı olması mümkün tabii ki. Overleaf de Canva gibi sadece Cv değil birden fazla rapor, doküman vs. hazırlayabileceğiniz bir araç. Biz bitirme tezimizi Overleaf üzerinden yazmıştık ve sanırım çoğu üniversite ve bölüm de bu şekilde ilerlemeye başladı 🙂 Dünyanın her yerinden erişim imkanı sağlaması aynı zamanda çevrimdışı çalışma imkanı olması gibi çok fazla kullanışlı özellikleri içermekte. Dosyalarınızı “Github” ve “Dropbox” ile senkronize de edebiliyorsunuz. Ve ekip çalışması içerisindeyseniz de “ real time ” çalışabiliyor, tüm değişiklikleri, nelerin eklenip silindiğini de görebiliyorsunuz. Hazırladığınız projelerinizi PDF formatında kaydedebilirsiniz.
Web Sitesi: https://tr.overleaf.com/
CVLogin
Türk girişimciler tarafından hazırlanmış olan CVlogin ile tamamen ücretsiz CV oluşturabilirsiniz. İçerisinde 8 özgeçmiş örneği bulundurmakta olan bu platform, sizlere uygulama ve düzenleme açısından büyük imkanlar sağlayacaktır. Hazırladığınız CV örneklerinizi PDF formatıyla kaydedebilirsiniz.
Web Sitesi: https://cvlogin.com/tr/